Ekleme Tarihi 20.02.2019
Nurol Makina, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) üyesi 40 firma ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.
OSTİM OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen program; Ar-Ge, tedarik, kalite, imalat mühendisliği ve yardımcı sanayi değerlendirme geliştirme başlıklarında yapıldı.
Güçlü alt yüklenicilerle daha hızlı yol alınıyor
Programın açılışında konuşan OSSA Yönetim Kurulu Başkanı A. Mithat Ertuğ, 200’ü aşkın üyesiyle OSSA’daki KOBİ’lerin 60’ının AS9100 belgesine, 50’sinin ERP sistemine sahip olduğu bilgisini verdi. Belge sahibi firmaların sayısının her geçen gün arttığını belirten Ertuğ, “Amacımız bütün üyelerimizin alt yapılarını kuvvetlendirmek.” dedi.
OSSA üyelerinin, alt sistemleri de üretmeye başladığına dikkat çeken Ertuğ, “Her firmamızın kabiliyetlerini görebilmeniz açısından hem de sloganımız da dediğimiz gibi, birlikte güçlüyüz. Bugün dünyada alt yüklenicileri güçlü olan firmalar, daha hızlı yol alabilmektedir.” değerlendirmesini yaptı.
Hedef pazar Avrupa
Nurol Makina İş Geliştirme Uzmanı Murat Erenoğlu, Nurol Holding’in inşaat, savunma, enerji, maden, turizm sektörlerinde faaliyet gösterdiğini anlattı.
Erenoğlu, savunma alanında Sincan 1. OSB’de yer alan üretim tesislerinin Milli ve NATO tesis güvenlik belgesine sahip olduğu bilgisini verdi. Son 6 yılda Ar-Ge harcamalarının 18 kattan fazla arttığını belirten Erenoğlu, firmanın son 6 yılda 11 kat büyüdüğünü 2018 yılı gelirinin yüzde 75’inin ihracattan elde edildiği bilgisini verdi.
İhracat pazarlarıyla ilgili bilgiler de veren şirket temsilcisi; Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerine ihracat yaptıklarını en kısa sürede de Avrupa’ya ihracat yapmayı hedeflediklerini vurguladı.
Yüzde 95 düzeyinde platform üretimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Erenoğlu, üretimlerinde tedarikçilerinden maksimum temini hedeflediklerini anlattı.
“Yerlileştirme çalışmalarında ara yüz olmayı hedefliyoruz”
Yardımcı Sanayi Değerlendirme ve Geliştirme Bölümü Yöneticisi Ahmet Paşaoğlu, mevcut yan sanayicileriyle iş birliklerini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Yardımcı sanayici olmak için başvuru yöntemlerini anlatan Paşaoğlu, firmaların, web sayfalarında bulunan yardımcı sanayici değerlendirme formunu doldurarak tedarikçi olmak için başvurabileceğini anlattı.
Ahmet Paşaoğlu kriterlerinin; kalite beklentilerini karşılayabilecek, kapasite artışını ve ürün geliştirme stratejisini destekleyecek alternatif firmalar oluşturmak olduğunu vurguladı.
Tedarikçileriyle ilgili görüşlerini aktaran Paşaoğlu, “Yardımcı Sanayilerimizle, ortak dil ve paydaş olma ilkesini geliştirme, her türlü iyileştirme ve yerlileştirme çalışmalarında ara yüz olmayı hedefliyoruz. Teknik destek ve eğitim olmazsa olmazlarımızdandır.” dedi.