Libya Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Organizasyonu ile İş Birliği Zaptı İmzaladık

Ekleme Tarihi 26.12.2023

Libya Savunma Bakanlığına bağlı, savunma teknolojilerinin Uygulamaları Araştırma ve Geliştirme Organizasyonu (ARDO) Yönetim Kurulu Başkanı Emhemmed Ahmad Aldadar, Yönetim Kurulu Üyesi Abdulla Elhadi Karaza, Havacılık ve Uzay Araştırma Merkezi Başkanı Fathi Mohammed Agemi ve İnsan Kaynakları Eğitim Departmanı Başkanı Abdulhamed Salhen Gneeniss OSTİM’i ziyaret etti.
 
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM olarak tarih ve coğrafyadan doğan sorumlulukları kapsamında Libya’dan da sorumlu olduklarını kaydetti. Aydın, “Bu ilişkide önceliğimiz para ve çıkar değil, kardeşliğimizi güçlendirmek. Birlikte olmaya ihtiyacımız var.” dedi.
 
ARDO Başkanı Emhemmed Ahmad Aldadar, Türkiyenin Libya’ya sunduğu destekleri hatırlattı. İki ülke arasındaki iş birliklerini geliştirmeyi arzuladıklarını kaydeden, Aldadar, “Türkiye her zaman Libya’nın yanında oldu. Türkler kardeşimizdir.” dedi.
 
Programda ARDO, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) yönetimi ve üyeleriyle insansız su üstü projeleri, insansız hava araçları ve insansız kara araçları ve kaplama teknolojileri alanında iş birliğine yönelik görüş alışverişinde bulundu.
 
ARDO ve OSSA arasında İş Birliği Zaptı imzalandı. Zaptı, ARDO adına Yönetim Kurulu Başkanı Emhemmed Ahmad Aldadar, OSSA adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yarsan imzaladı.
 
ARDO’nun OSSA koordinasyonunda OSTİM irtibat ofisinin açılışı gerçekleştirildi.