Belarus Heyet Toplantısı

Ekleme Tarihi 7.11.2023

#Belarus Cumhuriyeti’nden Zenit şirketinin Ticari İşlerden Sorumlu Direktör Yardımcısı Andrei Kharytonau, Belarus Çelik Fabrikaları Pazarlama Departmanı Başkanı Valery Zhyunou, Minsk Traktör İşleri firmasının Pazarlama Direktör Yardımcısı Uladzimir Petukhou ve Ticari İletişim Baş Uzmanı Siarhei Ulanau, Belarus Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Natalia Osharina, OSTİM’i ziyaret etti.
 
OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDIN, OSTİM Başkanvekili Sıtkı ÖZTUNA, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem ARICI, küme yöneticileri ve firma temsilcileriyle bir araya gelen Belarus heyetine, bölgenin yapısı, kümelenme faaliyetleri, ihracat noktaları, ulusal ve uluslararası projeleri hakkında bilgiler verildi.
 
OSTİM Yönetim Kurlu Başkanı Orhan Aydın, Belarus’un sanayi potansiyeline dikkat çekti. Aydın, Bekarus’un ihtiyaç duyacağı tedarik kalemlerinin bölge firmaları tarafından yüksek kalitede karşılanabileceğini kaydetti, üniversite-sanayi iş birliği, Ar-Ge başlıkları ile talep edilecek projeler için iş birliği kapılarının açık olduğunu bildirdi.
 
Programda, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı tarafından yapılan sunumla bölge ekosistemi ayrıntılı olarak paylaşıldı. Arıcı, OSTİM’in 15’den fazla ülke ile olan iş birliği adımlarına dikkat çekerek, Özbekistan’da devam eden OSB çalışmasının, Belarus’ta da yapılabileceğini vurguladı.
 
Konuk heyet daha sonra bölge firmalarında incelemelerde bulundu.

İlgili Görseller